Σπονδυλόλυση - Θεραπεία

Σπονδυλόλυση - Θεραπεία

Για τη θεραπεία της σπονδυλόλυσης, συχνά βοηθά η αποφυγή της υπερλόρδωσης δηλαδή της κίνησης προς τα πίσω της σπονδυλικής στήλης, καθώς και μια περίοδος ανάπαυλας από κάποιο συγκεκριμένο άθλημα. Μετά την επούλωση του κατάγματος καταπόνησης, οι ασθενείς συνήθως μπορούν να επιστρέψουν στο αγαπημένο τους άθλημα.

Κατά τη διάρκεια της επούλωσης του κατάγματος καταπόνησης στη σπονδυλική στήλη, σημαντική είναι η διατήρηση της γενικής φυσικής κατάστασης του ασθενούς με κατάλληλες ασκήσεις διατάσεων και ενδυνάμωσης.

Τις περισσότερες φορές, το 98% των καταγμάτων καταπόνησης στη σπονδυλική στήλη επουλώνονται με την πάροδο του χρόνου. Στις περιπτώσεις που δεν επέρχεται πλήρης επούλωση του κατάγματος καταπόνησης, εφόσον αυτό δεν είναι επώδυνο, δεν απαιτείται κάποια θεραπεία. Η σπονδυλόλυση που δεν προκαλεί πόνο, δεν αποτελεί μια ιδιαίτερη αδυναμία της σπονδυλικής στήλης. Επομένως, μετά την επούλωση του τραύματος καταπόνησης, η επιστροφή στα αθλήματα, τη γυμναστική και άλλες καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να γίνει χωρίς πρόβλημα.

Tags